blog

Colin Griffith: Új materia medica

avagy meditatív provingok alatt született úttörő szerek

Colin Griffith MCH HMA több, mint 30 éves tapasztalattal rendelkező rangos brit homeopata, író, tanár és gyógyító, aki először tart előadást Magyarországon. 6 órás webináriumában brit Guild of Homeopaths által végzett Meditatív provingokat és azok folyamatát fogja bemutatni.  Előadása során 6 olyan szert fog bemutatni, amelyek a meditatív provingokból születettek. Ezek a következők:

  1. Juharmag 
  2. Fehér gesztenyevirág 
  3. Csecsemőmirigy (Thymus) 
  4. Aranyhal 
  5. Türkiz 
  6. Sungit

Az első négy Colin “The New Materia Medica” c. könyvének 1. kötetéből származik, az ötödik a 2. kötetből, az utolsó pedig egy új szer, amely még nem került publikálásra Materia Medica-ban.

 Colin Griffith tanulmányait a   College of Homoeopathy in London-ban végezte 1986-1989 között és 1991 óta dolgozik homeopataként East Sussex és Kent térségben. 1999-ben Colin és Janice Micallef és az azóta elhunyt Martin Miles megalakították a Guild of Homeopaths-t, egy 2 éves posztgraduális képzést, mely új szerek meditáció alatt készült provingjainak lefolytatására és kutatására alakult meditációs csoport munkájának eredménye. Colin 30 éve tagja ennek a proving csoportnak.  Provingjaik eredményét a két kötetes The New Materia Medica tartalmazza, benne olyan szerekkel, mint például az Ayahuasca, a Platánmag (Sycamore Seed), a Rózsakvarc (Rose Quartz) és mások.     

Colin és Martin Miles voltak az első homeopaták, akik komolyan foglalkoztak a keleti filozófiáknak a homeopátiás gondolkodásba történő integrálásával, ezek együttes tanulmányozásával, mégpedig a csakrák rendszerének mély megértéséből kiindulva. Gondolkodásmódjukat később evolúcionáris homeopátiának nevezték el, mely egy olyan gondolkodásmódra utal, amely kevésbé a nehezen elérhető ‘gyógyulást’ keresi különböző metodikákon keresztül, hanem ehelyett a beteg életútjának és életcéljának általános támogatására összpontosít. 

A homeopátia és a hagyományos keleti gyógyászat ötvözete idővel Colin fő szenvedélyévé nőtte ki magát, melyről előszeretettel ad elő. Anglián kívül előadott már Kanadában, az Egyesült Államokban, Görögországban, Japánban és Spanyolországban is. Jól futó kenti praxisa mellett Angliában is többször tart szemináriumokat az érdeklődőknek, és többek között a londoni CHE-n is tanít. Két gyermeke szintén az alternatív medicina területén dolgozik, – lánya a CHE-ben végzett – akikkel évek óta együtt dolgozik a Griffiths Rendelőben.

Három bestsellert írt a homeopátia témájában, melyek az egész világon kaphatók. Mielőtt életét a homeopátiának és a holisztikus gyógymódoknak szentelte volna, Colin klasszikus zenészként, zeneszerzőként dolgozott. Bár manapság már nem komponál, a kézügyességét továbbra is használja, mióta 2010-től saját tervezésű kerámiáit készíti és állítja ki különböző versenyeken.  

Időpont: 2021. Május 08. szombat 14-20 óráig

Részvételi díj: 15 000 Ft. MIHE tagoknak befizetett 2021-es tagdíjjal 10% kedvezmény.

Helyszín:  ONLINE

______________________________________________________________________________________________

___________________________________________

A felnőttképzés jogszabályi változása miatt az előzőekhez képest az előadásokon való részvételhez több adatot kell elkérnünk a jelentkezőktől, mivel minden résztvevővel külön szerződést kell kötnünk, valamint a képzéseinket, előadásainkat és annak minden részletét a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerben (FAR) regisztrálnunk. Együttműködéseteket és megértéseteket köszönjük!

JELENTKEZÉS LEZÁRULT!

BEFIZETÉS

Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület

Magnet Bank 16200106-11639019

Közlemény rovatba kérünk, hogy tüntesd fel: Résztvevő neve, Meditatív proving  ( + ha tagdíjat is fizetsz: 2021 tagdíj)

Köszönjük! 🙂 Várunk szeretettel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük