blog

Dr. Zelcsényi Judit: Vesebetegségek homeopátiás kezelése

2024. március 19. kedd 18 óra

“Én csak ülök és mesélek…”

“Kicsit szokatlan előadásmódban ismerkedünk a vesebetegségekkel. Nem lesznek power pointok csak dűljenek hátra, én csak ülök és mesélek.
Szokatlan lesz azért is, mert emberorvosként kicsit elkalandozunk az állatok gyógyításához is.” De így sem marad írásos anyag nélkül a hallgatóság, az előadás jegyzeteit utólag elküldjük a résztvevőknek.
Megismerhetitek a három állatorvos által is azonnali altatásra „ítélt’ 16 éves vesebeteg Jerryke élete utolsó 11 boldog hónapjának és a 19 éves vesebeteg Zizi cicának többéves a történetét.
Egy keveset beszélünk a veséről, működéséröl és a vesebetegségekről is.
Elmondom a homeopátiában legyakrabban használatos „veseszerek” alkalmazásának lehetőségeit.
Ezután csak mesélek a vesebetegekről: gyerekekről kicsikről, nagyokról, felnőttekről és a gyógyulásuk történetéről.
És végezetül levonjuk a tanulságot: kilátástalannak tűnő helyzetekben is megteszi a „mindennapi élet apróbb- nagyobb csodáit” a HOMEOPÁTIÁS GYÓGYÍTÁS.

Dr. Zelcsényi Judit

Orvosi diplomáját az akkor még Budapesti Orvostudományi Egyetem néven működő SOTE-n szerzete „summa cum laude” 1962-ben. Aranydiplomát 2012-ben, Gyémántdiplomát 2022-ben kapta a SOTE-n. Gyermekorvosként dolgozott a Schöpf Merei Ágost Koraszülött kórházban, ill. 1970-től 36 évig házi gyermekorvosként a XI. kerületben.
Vízöntő ascendense sosem hagyta nyugodni , nehezen viseltee a hagyományos orvoslás „zsákutcáját”, a „tanuljon meg panaszaival együtt élni, szedjen folyamatosan gyógyszereket” hozzáállást. Mindig újat, többet akart.
A nyolcvanas évek vége felé begyűrűztek az alternatív gyógymódok, és ő lelkesen tanulta meg sorra pl. a talpmasszázst, a különböző energiaadásokat, bármit, ami alternatív megoldásnak tűnt, de egyiket sem érezte az „igaznak”, amit keresett. És akkor talált rá a homeopátiára. Valójában úgy vágott bele, hogy “még ezt az egy alternatív gyógymódot
megtanulom, hogy kimondhassam rá is, hogy nem az én utam”, de………… és így 1992 óta a klasszikus homeopátia híve és művelője.
1992-ben és 1993-ban az Eurosana intenzív tanfolyamai indították , Igor Tyimosenkó néhány szava még most is a fülében van, az „alkati szer” helyét Igor 2 szóval tette helyre benne, mikor két hetes „tudással” állította valakiről, hogy ő Nux vomica, Igor „tolka büüüülá” szavai tették helyre, hogy a most mély depresszióban lévő ember nem lehet most! Nux, ha
régebben az is volt, vagyis az un. „alkati szer” csak állapot szer.
Hát így indult, aztán jött a bécsi Homeopata Iskola a néhai Dorcsi professzor és Anton Rohrer 3 éves alaptanfolyama.
Ezután ill. már ezalatt Dorcsi professzor bíztatására -, bár még nem volt elismert Magyarországon a homeopátia – elkezdték oktatni és ebben ő is a kezdetektől fogva részt vett.
További nagy lépés tanulmányaiban a néhai Peter Chappel több éves képzése volt.
De hamar megnyílt a világ. Számos kiváló külföldi előadó jött sorban okítani.
A teljesség igénye nélkül, akik rá a legnagyobb hatással voltak: kezdetben a görög Vithoulkas alternatív Nobeldíjas homeopata, aki megmutatta számára, hogy a szoros, aprólékos repertorizáció nélkül is lehet szert találni, – ez az út jobban illett hozzá.
De jöttek az osztrák, a német, az indiai – és itt először kiemeli Farokh Mastert, akinek szakmai és emberi hatása mindenkit csodálatba ejtette.
És természetesen Scholten ámulatba ejtő logikája, Shankaran csodái.
Sok név kimaradt a sorból, de mindenkitől kapott valami pluszt, tudása elmélyítéséhez, rálátás tágulását és intuíciót.

2002-ig rendszeresen tanított az MHOE orvosképző homeopata tanfolyamain. Gyerekgyógyászati kongresszusokon több éven keresztül próbált a „széllel szembe menni” ismertetni a homeopátia lehetőségeit, csodáit. Több cikke, fordítása jelent meg, két gyermekgyógyász kollegájával közös könyvecskében, amely a gyakori akut hurutos betegségek ellátását igyekezett segíteni, és egy saját könyvecskével a „Szénanátha gyógyítását” könnyíteni.
Majd belátva, hogy a gyógyítás is, az oktatás is teljes embert kíván – inkább a gyógyítás mellett maradt.

Így 2002-től felszámolta a skizofrén állapotot, -hogy az állami rendelőben kizárólag az akadémikus orvoslás szabályai szerint kellet dolgoznia, a magánrendelőben pedig homeopataként gyógyított- és megmaradt kizárólagosan homeopatának.
Elsősorban gyerekeket gyógyít, de felnőtteket is örömmel.
Fő érdeklődési területe a perinatális -alig észrevehető- és a komoly problémák megoldása, de mindenre nyitott, így néha még az állatorvosi területekre is „kirándul.”
Az akadémikus orvoslásban harminc éve hitevesztett emberként indulva a
homeopátiában megtalálta a gyógyítás értelmét, teljességét és örömét és ez az elmúlt harminc év alatt nem változott.

IDŐPONT: 2024. március 19. kedd 18-21 óra

Helyszín: ZOOM

Felvétel: 3 hétig visszanézhető

Ár: MIHE tagoknak befizetett 2024-es tagdíjjal: 6000.- Ft külsősöknek: 8000 Ft

Részvételeddel TE is támogatod a homeopátia ügyét! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük