blog

7. SOR: AKTINOIDÁK

Az Uránium sor szerei és azok mindennapi használata a modern élethelyzetekben

Dr. Hans Eberle és Friedrich Ritzer

2022. március 05-06.

Online, magyar szinkrontolmácsolással

A nagy sikerű Gombák webinárium után most a periódusos rendszer 7. sorának az elemeit mutatják be a német előadók a magyar homeopatáknak. A XIX. és XX. században fedezték fel radioaktív anyagokat. Az urán felfedezése egybeesett a francia forradalommal és az Uránusz bolygó felfedezésével is. Az 1945-ös Japán elleni atomtámadást követően, a destruktív alkalmazást az energia ipari felhasználás követte.

A modern életkörülményekre az instabilitás, a struktúrák felbomlása jellemző ez jelenik meg az ökológiai és az éghajlati változásban is. és ez tükröződik a radioaktív anyagokban is. Az előadók – ezen anyagok 25 éves alkalmazása alapján – úgy gondolják, hogy ezek az anyagok miazmatikus jelentőséggel bírnak.

Az Uranium például tükrözi a patriarchális társadalom hanyatlását, a férfiak és a nők közötti egyenlőséget, a nemek háborúját, az erotikus vonzerő és a házassági együttlétek hiányát. A patriarchátus és az elavult struktúrák szétesése révén, az ember magára marad, a független, önálló ember az urán karakterisztikája.

A Plutonium esetében a bomlás leginkább félelemként és pánikként fejeződik ki. A plutónium nagy erőfeszítéssel, kényszerítéssel és feszültséggel reagál a fenyegetésre. Szorongás és pánik szerű állapotok, katasztrófális egzisztenciális fenyegetések az indikációi. Természetes folyamatok sérülése, mint például az életveszéllyel fenyegető születések, amelyek sürgősségi császármetszéssel végződnek és ennek az anyára és gyermekére gyakorolt ​​hatása gyakori okai a felírásnak a napi gyakorlatban.

A Neptunium esetében a bomlás a orientáció veszteséhez vezet, és az elveszettség a szer alapvető érzése.

A Radium bromatum nagyon szép gyógyulást hoz az előadók tapasztalata szerint a Covid 19, a post Covid és a Covid 19 oltások következményeinek kezelésében.

A radioaktív anyagok különösen jól használhatóak gyermekeknél, mivel az ő esetükben leggyakrabban a struktúra felbomlása okozz a problémát. A mai modern világban különösen a családok szétesése okozza a gyermekeknél azt az alapvető érzést, ami az összes radioaktív anyagra jellemző.

A 7. sor témája, hogy a globalizáció eltünteti a gazdasági és a kulturális különbségeket, az életkörülmények közötti különbségek csökkennek. A megélhetési formák felbomlása és szétesése félelmet és pánikot kelt. A múltba tekintő vallásosságon alapuló fundamentalista terrorizmus szintén erről a tőről fakad.

Hans és Friedrich a minden beszerezhető radioaktív szert bemutat: 

  • Uranium
  • Plutonium
  • Neptunium
  • Americum
  • Curium
  • Californium
  • Thorium
  • Radium bromatum.

Dr. Hans Eberle és  Friedrich Ritzer

Hans és Friedrich több, mint 30 éve dolgoznak együtt homeopátiás kutatásokban. Több, mint 20 új homeopátiás szer provingját és klinikai tapasztalatait követték és publikálták. Különös figyelmet szenteltek az aktinoidáknak: urán, plutónium, neptunium, americium, curium, kalifornium, tórium, rádium bromatum. Csak a klinikai tapasztalat mutathatja meg az új szerek igazi lényegét és alapvető problémáit. “A materia medica alapja a klinika.” Jan Scholten. Alfons Geukens írja a Healing of Diseases in Modern Living Situations című könyvének az előszavában, hogy “A jelenleg vizsgált gyógyszerek Materia Medica olvasásakor különösen lenyűgözött a munka alapossága.” A kutatási eredmények egy része már beépült a Radar repertóriumokba, más része pedig folyamatban van. Az elmúlt években kizárólag a gombákkal dolgoztak, több mint 10 gombát vizsgáltak provingban és klinikán többek között a Psiloybe mexicanát. A provingok és a klinikai tapasztalatok azt mutatják, hogy a gombák a 7. sor növényi megfelelői.

Friedrich és Hans 2021. novemberében tartott a Gombákról a magyar homeopatáknak webináriumot.

PUBLILÁCIÓIK:

– Eberle H., Ritzer F., Arzneimitteltellehre, healing of diseases in modern life situations, 1999.

– Ritzer, Friedrich, Healing by similarity in homeopathic and theological view, 1990

– Plutonium nitricum, the supression often the person’s nucleus, Homeopathic Links, 1995

– Haliaaetus leucocephalus, Spectrum of Homeopathy, NR 1, 2011

– Thrown back on one’s own resources, Life and Death, Spectrum of Homeopathy, NR 2, 2013

– Terra / Earth, Spectrum of Homeopathy, NR 2, 2017

– Adalia bipunctata, Spectrum of Homeopathy, NR 3, 2015

– Agrostis capillaris (red bunchgrass), Homeopathy Journal, 1/2008.

– Scorpio europaeus, Homeopathy Journal, 2/2008

– Veitchia merilli, (Christmas Palm), Homeopathic Links, 2017, 2

– Thunbergia grandiflora, Homeopathic Links, 2017, 3

-Radium bromatum, Genius epidemicus, Spectrum homeopathy, NR 1, 2021

-Long covid, Spectrum Homeopathy, NR 3, 2021 -Helix pomatia, Spectrum Homeopahty, NR 2, 2021

Időpont: 2022. március 05-06. (szombat-vasárnap)

Összesen: 12 óra
Ár: 36 000 Ft (Befizetett 2021-es MIHE tagdíjjal 10 % kedvezmény!)
Helyszín: online (zoom)

Napi menetrend:

9.00 – 10.30
11.00 – 12.30
14.00 – 15.30
16.00 – 17.30

A webinárium felvételről visszanézhető lesz 3 hétig ehhez gmailes email címeket kérünk!

Nyelv:

Az előadók németül tartják az előadást, amelyet szinkrontolmács fordít magyarra. Az előadók hangja kb. 20%-os hangerővel lesz hallható.

JELENTKEZÉS LEZÁRULT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük