blog

DR. SÍK ILDIKÓ: ÁLDOTT ÁLLAPOT, SZÜLÉS ÉS SZOPTATÁS HOMEOPÁTIÁS TÁMOGATÁSSAL

A webináriumon dr. Sík Ildikó három nagy témát fog bemutatni :

  • Az áldott állapot homeopátiás támogatását, hogy ne legyen “terhes”
  • A szülés kísérését homeopátiával és
  • A szoptatás segítését.

A várandósság alatt számos probléma adódhat, amely terhessé teheti a 9 hónapot. Azért, hogy ne megterhelő legyen ez az időszak, hanem egy szép állapot, ezért Ildikó bemutatja, hogy milyen homeopátiás lehetőségek állnak a rendelkezésre.

Többek között szó lesz a terhesség alatti étvágytalanságról, étel kívánásokról, étel undorról. Fizikai kísérő tünetekről, mint például a hányinger, hányás, ájulás, különböző vérzések, ami bárhol, nem csak vetélés miatt lehetséges. Bemutatára kerülnek az alábbiak is aranyér, colica, székletproblémák, a keringés zavarai, a visszerek és az ödémák. Érinteni fogja a légzési és vizeletürítési problémákat valamint a fog, a mell, és a lábfájdalmakat. Mentális téren a félelmek kezelését ismerhetik meg a hallgatók.

A második nagy téma a várandósság után a szülés, valamint az otthonszülés kérdésköre. Mivel támogassuk a kismamát a szülőfájások, akadályok esetén és végig a szülés alatt.

A harmadik részben az újszülött ellátása, a légzés és a sárgaság kezelése kerül bemutatásra. Majd végezetül a szoptatás és a szoptatás körüli problémák elhárítása, az anyai mell és a baba problémáinak homeopátiás gyógyítása lesz a téma.

Ezekről szeretnék beszélni, mert a kismama is és a gyermekorvos is könnyebb helyzetbe kerül, ha végig tudott kísérni egy várandósságot, és a mama is ösztönösebben fogadja a kis “porontyot”.

dr. Sík Ildikó 1974-ben végzeett a budapesti SOTE -n. 1980-ban szakvizsgázott csecsemő és gyermekgyógyászatból, 2000-ben Homeopátiás licence vizsgát tett a SOTE- én. A homeopátiával egy fitoterápiás tanfolyamon találkozott 1991-ben. Innen kezdve óriási szerelem lett az életében a homeopátia. Tanárai Igor Tyimosenko, Mathias Dorcsi professzor, Peter Chappel, Farokh Master, Jan Scholten és hosszan lehetne sorolhatni még, mert nagyon sokuktól tanult és tanul még ma is. Homeopátiás rendelését 1992-től indította. Jelenleg az anthropozófiás iskola 3. évét végzi és ezzel kiegészítve alkalmazza a homeopátiát. Fontosnak tartja, hogy az egész embert lássuk, amikor az elakad egy betegségben. Csecsemő- és gyermekgyógyászként fontosnak érzi, hogy megelőzzük a betegségeket illetve egy követhető egészséges életvitelhez segítsük.

IDŐPONT: 2023. szeptember 26. kedd 18-21 óra

Helyszín: ZOOM

Felvétel: 3 hétig visszanézhető

Ár: MIHE tagoknak befizetett 2023-as tagdíjjal: 6000.- Ft külsősöknek: 6600 Ft

Részvételeddel TE is támogatod a homeopátia ügyét! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük