blog

Michal Yakir: NYITVATERMŐK

2023. november 25-26.

Michal Yakir az ősi növényeket egy teljesen új koncepció alapján vizsgálja. Most a mohák és páfrányok után a nyitvatermőket mutatja be. Szó lesz az összes tűlevelűről, tujáról, tiszafáról, vörösfenyőről, borókáról, sabináról, velvícsiáról, ginkóról, cikászokról, gnétumról, déli kaurifenyőről, amerikai dugász fenyőről és a rimuról…

Miért különlegesek ezek a szerek? Mert reményt adnak azoknak az embereknek, akiknek nem találunk megfelelő gyógymódot.
Önmaguktól és másoktól elszakadt, identitásukat fel nem vállaló, gondolataikban merült, carcinotikus-szikotikus miazmába tartozó emberekről van szó, akik hajlamosak elbújni, szégyellni magukat, belső ürességet érezni. Nem tudnak nemet mondani, visszavonulnak és megfelelnek a külvilágnak, mert azt akarják, hogy mások elfogadják őket. Másrészt hajlamosak ítélkezni, megítélni a jót és a rosszat. Identitásukat mások véleményéből, meggyőződéséből, világnézetéből merítik.
A jelenlegi világ láthatóan lantanida és aktinoida korszak. De traumáink régebbiek, mélyebbek és összetettebbek. Inkább az ezüst sorhoz hasonlítanak (a kommunikáció témája, az emberek kapcsolódása, a média manipulálása, a valós identitás helyettesítése kívülről jött eszmékkel, a populizmus, az ambíció és a nárcizmus, a nacionalizmus, a nemi kérdés…). Korunk egyik legnagyobb problémája az identitás és integritás elvesztése, a lélek és a test, az ember és a természet szétválása. A bal agyfélteke elválaszt és kategorizál, ahelyett, hogy jó eszköz maradt volna, teljesen eluralta a jobb agyféltekét, amely holisztikus, figuratív és kontextuális. A társadalom sarkított és széttöredezett, saját buborékainkban élünk, meg vagyunk győződve az igazunkról, és csak azokra hallgatunk, akik ezt megerősítik. Kritizálunk, értékelünk, világos különbséget teszünk jó és rossz között. Félünk más kultúráktól és mások véleményektől, mert hiányzik belőlünk az identitás. Azt gondoljuk, hogy ha elveszítenénk azt a kultúrát, amelyben felnőttünk, akkor megszűnnénk létezni. A belső üresség érzését étkezéssel, dolgok vásárlásával, utazással töltjük fel. Azt gondoljuk, hogy létezésünk az állandó gazdasági növekedéstől függ. Ennek során felismerjük, hogy az ilyen féktelen növekedés az apokalipszishez vezet. Azért, hogy a körülöttünk lévők elfogadjanak minket, elnyomjuk magunkat, ami miatt pedig a rákos megbetegedések száma növekszik rendkívüli mértékben.
A nyitvatermőkre a fenti témák jellemzőek. Ha végre megértjük üzenetüket, meggyógyíthatják traumáinkat és reményt adhatnak az emberiségnek. Úgy gondolom, hogy a homeopátiás gyakorlatban nagyon gyakran van szükségünk nyitvatermő növényekre. A probléma eddig az volt, hogy nem értettük meg őket, nagyon kevés információnk volt róluk. Michal Yakir szemináriuma nagy segítség a megértésükhöz.

Szombaton Michal általánosságban fog a nyitvatermőkről beszélni. Ez lesz az első alkalom, hogy ezt bemutatja. Ezután a cikádokról, a ginkgoról, a gnetumról és a valvícsiáról fog beszélni. A második nap a tűlevelűeknek lesz szentelve. Michal korábban soha nem beszélt még külön a tűlevelűekről.

Michal Yakir nagyszerű tanár. Brilliáns módon képes a növények birodalmával kapcsolatos ismeretek átadására. A tudását humorral fűszerezve adja tovább, miközben áthatja az előadását az emberek és a Föld iránti szeretete. A magyarázatait érdekes prezentációval és gyógyult esetek bemutatásával teszi még különlegesebbé.

IDŐPONT: 2023. november 25-26. szombat és vasárnap, összesen 12 óra

NAPIREND MINDEN NAP:

9.00 – 10.30
11.00 – 12.30
14.00 – 15.30
16.00 – 17.30

HELYSZÍN: Online
Nyelv: magyar szinkrontomács
A webinár felvétele 3 hétig visszanézhető lesz.

ÁR: 50 000 Ft (befizetett MIHE 2023-es tagdíjjal 46 000 Ft)

Várunk szeretettel!

FIGYELEM: A korábbi visszaélések miatt szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a webinárium anyagainak, kép és hangfelvételeinek a megtekintésére kizárólag a jelentkező jogosult és a webináriumhoz kapcsolódó anyagok harmadik féllel nem oszthatóak meg. A webináriumról kép és hangfelvétel készítése szigorúan tilos, kivéve, ha az előadó és/vagy a MIHE ehhez kifejezetten hozzájárul. A webinárium anyagának jogosulatlan felhasználása büntetőjogi eljárást von maga után.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük