Egészségmegőrzési és immunerősítési módszerek homeopátiával

  “Csináld, mondd, kiabáld, tedd elérhetővé!” Jeremy Sherr

A pdf letöltéséhez kattints a következőre:

Egészségmegőrzési, immunerősítési módszerek a járvány ideje alatt – homeopátia

 

EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ ÉS IMMUNERŐSÍTŐ MÓDSZEREK  A JÁRVÁNY IDEJÉRE (NEM FERTŐZÖTTEKNEK):

HOMEOPÁTIA

Az itt bemutatott módszerek tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a szakszerű orvosi vizsgálatot, diagnózist, kezelést. Panaszaival mindig forduljon háziorvosához, aki eldönti, fennáll-e a koronavírus megbetegedés gyanúja, vagy sem. Amennyiben fennáll, kövesse orvosa utasításait. Amennyiben azonban nem áll fenn, az alábbi homeopátiás javaslatok a járvány idején is bárki által biztonsággal alkalmazhatók általános immunerősítésre és egészségmegőrzésre.

A homeopátia a természet gyógyító erejére és törvényszerűségeire épülő, önálló gyógyító rendszer, a világon az egyik legelterjedtebb és legnépszerűbb nem-konvencionális gyógymód.

Több módon is használható immunerősítésre, állapotjavításra, ezeket szeretnénk bemutatni alább.

 1. Homeopata szakember igénybevétele
Immunerősítésre a legjobb választás a homeopata szakember által Önre szabott homeopátiás kezelés

A homeopátia az immunrendszert leghatékonyabban az Ön egészére, szervezetének és állapotának teljességére adott – ún. krónikus vagy alkati – homeopátiás szer adásával támogatja.

Prioritás a krónikus betegségben szenvedők immunerősítésére, állapotjavítására adott homeopátiás kezelés. A statisztikai adatok azt mutatják, hogy a különböző vírusos megbetegedések a halmozottan krónikus betegségben szenvedők számára a legveszélyesebbek.

 • Amennyiben még nem vett igénybe krónikus homeopátiás kezelést, ez részletekbe menő, szakember általi kikérdezést igényel, mely általában másfél órát vesz igénybe.
 • Amennyiben már krónikus homeopátiás kezelés alatt áll, ezt a járvány idején kiemelten érdemes fenntartani az immunrendszer állapotának megőrzése érdekében.

Az egészségmegőrzés fontos része a hirtelen megjelenő akut betegségek mielőbbi kezelése, gyors enyhítése, leállítása is. Járvány idején még nagyobb figyelmet kell fordítani az egészség megőrzésére. A legnagyobb körültekintés ellenére is előfordulhat, hogy megbetegszik valaki. Koronavírus megbetegedés gyanújával kapcsolatban kérje háziorvosa tanácsát. Fontos tudatosítani azonban, hogy nem csak a koronavírustól lehet megbetegedni. Amennyiben háziorvosa szerint nem áll fenn a koronavírus megbetegedés gyanúja, akut panaszait homeopata szakember által, a korábban megszokott módon mielőbb érdemes kezeltetni és lehetőleg nem halogatni. Mivel a homeopátia egyéni terápia, szakszerű egyéni gyógyszerválasztás szükséges.

A homeopátia számos, a helyzetből adódó idegállapot és mentális panasz enyhítésére is alkalmas lehet, ha ezek elhúzódnának, vagy olyan mértékűvé válnának, hogy már akadályoznák a napi teendői ellátásában. Rosszul viseljük az egyedüllétet, ok nélküli fáradtság tör ránk, bánatosak vagyunk, sírósak leszünk, félelmeink támadnak, pánikérzetünk van, nem tudunk aludni, aggódunk a jövedelmünk miatt, kétségbeesünk mert elvesztettük állásunkat, vagy éppen kimerültünk a munkában – ezek mindegyike szélsőségesen megterhelt idegrendszert mutat, melyet érdemes támogatni, mielőtt szomatikus panaszok alakulnának ki a talaján.

Homeopata gyógyítójától kérjen bizalommal online (pl.Skype-os) vagy telefonos konzultációt! 

 1. Otthoni öngyógyító, önerősítő megoldások

Amennyiben nincs lehetősége homeopata szakember igénybevételével történő individualizálásra, az emberek többségének az alábbi megoldások is nagyban segíthetnek az immunerősítésben.

A járványhelyzetből adódó stresszállapot kezelése Arsenicum Albummal az immunerősítés részeként

Az egészségmegőrzés fontos része a kiegyensúlyozott lelkiállapot megőrzése. A homeopátiás gondolkodás szerint az elmeállapot a test fizikai állapota mellett szintén meghatározza, hogy erősen fogékony lesz-e valaki bármely akut betegségre, vagy kevésbé.

Nagy stressznek kitett helyzetben szervezetének erőforrásainak nagy részét lefoglalja a stresszreakcióra adott válasz és fogékonyabbá válhat bármely megbetegedésre. A járványos helyzetre jellemzően mindannyian feszültebbek és aggódóbbak vagyunk: ez alapjában véve még nem jelenti azt, hogy mindenki szedjen homeopátiás szert, amennyiben azonban felfokozott idegállapota elhúzódó, nem múlik, és/vagy akadályozza napi teendői ellátásában, javasoljuk a homeopátiás támogatást.

Az Arsenicum Album egymagában az a homeopátiás gyógyszer, mely az összes közül talán a legjobban enyhítheti járvány idején jellemző mentális és idegállapotunk szélsőségeit, beleértve, ha valaki pl.:

 • Folyamatosan kétségbeesetten szorong, aggódik a saját és családtagjai egészségért
 • Nem bírja az egyedüllétet, másokra támaszkodna
 • Orvosának állandó közelségét és támogatását igényli
 • Ingerült, hogy nem lehet szeretteivel, morózus, dühös a helyzetre és másokra
 • Nyugtalan, feszült, morózus, fizikailag azonban gyenge, kimerült, és sápadt
 • Nyugtalanságát a kézmosási és fertőtlenítési előírások betartásával, a tisztaság és rend maximális fenntartásával igyekszik enyhíteni, de nem sikerül
 • Aggodalmaskodó, mely néha az összeomlásig kifárasztja
 • Fél a haláltól, fél, hogy megbetegszik és nem tudják meggyógyítani, különösen az esti órákban lefekvés előtt ragadják magával ezek az érzések, de lehet, hogy éjjel is felébred rájuk
 • Fél az elszegényedéstől, pénzproblémák gyötrik
 • Éjjel felébred, felkel és nyugtalanul járkál, ide is, oda is lefekszik, folyamatosan változtatja helyét, hogy enyhítse aggodalmát

 

Stresszkezelés konkrét helyzetekben

Az egészséges szervezet és az erős lélek hatékonyan alkalmazkodik az alkalmi stresszforrásokhoz. A folyamatosan fennálló, elhúzódó, vagy érzékeny lélekre találó stresszhatás a megváltozott idegállapot mellett pszichoszomatikus panaszokat is okozhat.

Rosszul viseljük az egyedüllétet, ok nélküli fáradtság tör ránk, bánatosak vagyunk, sírósak leszünk, félelmeink támadnak, pánikérzetünk van, nem tudunk aludni, aggódunk a jövedelmünk miatt, kétségbeesünk mert elvesztettük állásunkat, vagy éppen kimerültünk a munkában.

Homeopátiás kézikönyvek segítségével ilyen esetekben saját maga is próbálkozhat egyensúlyából kibillent idegrendszere szelíd homeopátiás támogatásával. Ilyen esetekben a 30C potencia alkalmazását javasoljuk; mindenképp tartsa be az alább található adagolási tanácsokat.

Kezdődő enyhe tünetek esetén homeopátiás házipatika alkalmazása

A legnagyobb körültekintés ellenére is előfordulhat, hogy megbetegszik valaki. Még ha Önnél háziorvosa szerint nem is áll fenn a koronavírus megbetegedés gyanúja, biztonság kedvéért a más okból fellépő enyhe tüneteket is mielőbb érdemes kezelni és lehetőleg nem halogatni.

Bár a homeopátiás szerek leghatásosabban homeopátiás szakember bevonásával alkalmazhatók, enyhe kezdeti tüneteket akár a könyvesboltokban kapható megfelelő homeopátiás kézikönyvek segítségével is gyógyíthatunk sikeresen, ha betartjuk a bennük foglalt szabályokat.

Akik még nem tanultak homeopátiát, azok meglepődve tapasztalhatják, hogy egy homeopátiás kézikönyv utasításai alapján kiválasztott, és jól ’eltalált’ szer milyen hamar enyhítheti tüneteiket. Ugyanakkor ismert tény, és kiemelendő, hogy az össze-vissza szedett homeopátiás szerek a gyógyszerre jellemző olyan enyhe és átmeneti tüneteket is okozhatnak, melyek szaktudás hiányában összetéveszthetők igazi tünetekkel – holott csupán a rossz adagolás átmeneti következményei. Az ilyen tünetek a szer abbahagyása után nyomtalanul elmúlnak. Ezért javasolt inkább homeopata szakember személyre szabott tanácsait követni, ha erre van mód.

Azokat, akik már tanultak homeopátiát, biztatjuk ennek alkalmazására hatékony kiegészítő immunerősítő módszerként a háziorvosi felügyelet és a járványügyi ajánlások betartása mellett.

Az egyéni gyógyszerválasztáshoz melléklünk egy táblázatot, amely segít összehasonlítani a különböző gyógyszereket, ám emellett az akut betegségek kezeléséről szóló, könyvesboltokban kapható könyveket javasoljuk használni. A homeopátiás gyógyszereket patikákból lehet beszerezni.

Adagolási tanácsok akut tünetek esetén

·        Homeopátiában nem képzettek számára kizárólag alacsony potenciájú (9C-30C) homeopátiás szerek használata javasolt

·        A tünetek alapján kiválasztott homeopátiás szerből 2 golyót oldjunk fel 2 dl vízben, és ebből az oldatból kortyoljunk napi 2-3 alkalommal.

·        Ha 2-3 nap alatt nem érünk el javulást, szükséges homeopata tanácsát kérni.

·        A szerre adott reakciók egyéniek lehetnek, így általános szabály, hogy amennyiben a tünetek kezdeti rosszabbodása figyelhető meg, ritkítani kell a szeradás gyakoriságát.

 

A homeopátiás módszer előnyei

 • Már enyhe és kezdeti tünetek (pl. rövid ideig tartó hőemelkedés, nátha, hasmenés) megjelenésekor is jól alkalmazható a betegségfolyamat korai megszelídítésére/leállítására; nem szükséges tétlenül várnunk, amíg a diagnózis megerősítésre kerül, és már komolyabb beavatkozást igényel;
 • Idegállapotot is javíthat, ezzel tehermentesíthetve az immunrendszert a fizikai védekezéshez;
 • Biztonságos – a nanodózisú adagolásnak köszönhetően;
 • Klinikai vizsgálatok hiánya esetén is nagy biztonsággal alkalmazható, mivel több száz éve bevált klinikai tapasztalatokon alapuló módszertani szabályszerűségek alapján került kiválasztásra;
 • Természetes immunerősítéssel és krónikus gyógyszerszedéssel párhuzamosan alkalmazható;
 • A homeopátiás gyógyszerek a legtöbb patikában könnyen és gyorsan recept nélkül beszerezhetők;
 • Viszonylag olcsó (egy tubus, mely egy családnak havi 1 elég, ezer forint körüli);
 • A fenti adagolási szabályok betartása mellett mellékhatásmentes.